Una CUP a Gelida?

Què és una CUP?

Una eina de poder popular

La CUP és una organització política assembleària d'abast nacional, que s'estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament  sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’articula com a espai útil per totes aquelles persones i col·lectius amb voluntat transformadora que lluiten per la llibertat del nostre poble,  amb la intenció de ser un espai de confluència dels moviments cívics i populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

A través de les seves assemblees locals, la CUP és present actualment en una setantena de municipis, on hi desenvolupa acció política a dins i a fora de les institucions locals.  Malgrat el limitat marge d’acció dels ajuntaments, la CUP treballa sobre les possibilitats de modificar l’actual municipalisme regionalista i bastir un projecte de país basat en els  municipis i els seus representants.

Per què ara?

Si no és ara, quan?

Les eines actuals d'intervenció social i política, a més d’inadequades i insuficients, s'han pervertit. La instrumentalització de la política està directament relacionada amb la inèrcia i l'apatia en què s'ha instal·lat el conjunt de la comunitat.

La profundització de la crisi econòmica i el cansament vers les estructures polítiques tradicionals condueixen a la desafecció per la política i a la sensació de què no és  necessària.

A Gelida, l’Ajuntament també està allunyat del carrer. Els partits de sempre s'han encallat en el seu dia a dia institucional. Pensem que cal reintroduir la participació de la  comunitat en la gestió municipal. Davant del cansament vers la política la nostra opció és més política però fent-la des de la base, més oberta, més participativa i més  democràtica.

Una CUP a Gelida?

Si no ho fem nosaltres, quí?

Pensem que cal trencar el mur institucional que impedix portar les iniciatives populars a les institucions. Volem portar el significat de sobirania popular a la seva màxima  expressió i ho volem fer al mateix temps que aconseguim i consolidem la independència del conjunt dels Països Catalans.

Volem un projecte a Gelida que tingui identitat pròpia, que no sigui la sucursal de cap partit, però que treballi conjuntament amb la resta de moviments que treballen per la justícia social, per l'assemblearisme, per la reflexió, pel debat i per la cultura, i ho volem portar a primera línia de carrer.